Varför inte skaffa bambutandborste för barn?

Tänk att det är så många barn som tar ett vuxenansvar och är ute och demonstrerar för att rädda klimatet och miljön, vår älskade och fina jord! Bara under fredagen den 27 september var det hela 4 miljoner(!) människor ute på sin stads gator och torg som demonstrerade för att rädda jorden och den här planeten. Det visar verkligen vad den generation som nu är barn, vill!

Så vad är det som vi, vuxna som har barn, kan göra? Hur kan vi ta ansvar så att det inte är barnen som måste ta vuxenansvar, medan vi som är vuxna agerar som barn och kör huvudet i sanden och låtsas som vi inget hör? Vi kan ju börja med att lyssna på vad forskarna nu har sagt i 40 år. Det är det ena. Det andra är att svänga om, att var och en av oss börjar leva på ett miljövänligt sätt.

Ingen kan göra allt – alla kan göra något

Skaffa en bamboo toothbrush

Många slår ifrån sig hela frågan, med att säga och tänka att det inte finns något som man själv kan göra. Om bara en gör något så händer inte särskilt mycket. Men om man är många som gör samma sak, då kan vad som helst hända! Titta bara på Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg, som bara är 16 år. Hon började ensam sitta utomhus, utanför riksdagen och demonstrerade varje fredag för bara ett år sedan. Idag har hon mer än 7, 6 miljoner följare som gör exakt som hon; demonstrerar varje fredag!

Det är inte bara Greta som kan påverka

Vi som konsumenter kan faktiskt påverkar, vi med! Många tänker att det är industriera och fabrikerna som spyr ut mest koldioxid och använder mesta energin till sin smutsiga tillverkning och produktion. Ja, men vem betalar för deras varor och produkter? Jo, du och jag. Så om du och jag, och alla barn, börjar sluta köpa deras produkter och varor, så får fabrikerna och industrierna inte in några pengar. Och i slutändan kan de inte fortsätta med sin smutsiga tillverkning och produktion. Så det som du och jag kan göra, är att alltid välja miljövänliga varor. När vi väljer miljövänliga produkter och frågar efter hur industrierna och fabrikerna har gjort när de har tillverkat sina varor, ja då kommer de att tvingas att ändra på sin energianvändning och vilka material som de använder sig av. Så gör som Greta!

 

12 Oct 2019