Detta gäller efter att du klarat körkortet hos din trafikskola i Eskilstuna

Även om det var enkelt att ta körkort på din trafikskola i Eskilstuna så vill du knappast behöva göra om det. Så se till att hålla hastighetsbegränsningarna.

Tut, tut! Visst har du gjort dig förtjänt av ett segertut när du väl klarar den där uppkörningen? En så härlig känsla är värd att fira med ett ljudligt uttryck. Körskoleläraren som bedömde din körning får säga vad han eller hon vill. Du har ju redan blivit godkänd.

Samtidigt behöver du vara medveten om att de första åren efter att du fått ditt körkort, är det extra viktigt att du följer alla regler i trafiken. Det gäller såväl hastighetsbegränsningar som att inte köra över heldragna linjer. När du har nytt körkort blir du nämligen av med det på en gång, även för mindre förseelser.

Kom ihåg alla regler du lärde dig på din trafikskola

Och även om det var enkelt att ta körkort på den trafikskola i Eskilstuna som du fick så bra undervisning hos, så är du knappast pepp på att ta om körkortet. Så håll dig på mattan – inte plattan i mattan. Eller alltför ymnigt tutande. (Det är faktiskt också en trafikförseelse. Men en kan du nog kosta på dig direkt efter uppkörningen, som sagt.)

Om du tycker att det låter tråkigt att köra lagligt, bör du tänka om. Det är tråkigt att krocka i för hög hastighet. Faktiskt är det tråkigt att krocka över huvud taget, och ju fortare du kör, desto större är risken för att du krockar. Håll nere farten för allt vad du är värd, så ska du se att det går bra på vägarna.

8 Oct 2022