Tjäna pengar på att skrota din bil

Att byta ut din gamla bil mot en ny och skrota den för gott? Varför inte passa på att tjäna lite pengar på skrotningen och använda dem för att finansiera din nya bil istället?

När motorn har tystnat, lacken har tappat sin glans och däcken har slutat rulla för alltid, då är det dags att skrota bilen. Kanske har du redan lagat din gamla bil ett antal gånger? Kanske har den varit i bruk under en lång tid? Men att din bil är skrot och värdelös som helhet betyder faktiskt inte att dess delar inte kan användas separat. De flesta bilar som har tjänat länge på vägarna har vanligtvis flera delar som fortfarande är i utmärkt skick och kan vara till nytta i en annan bil. Begagnade bildelar är populära att köpa eftersom de minskar kostnaden för dyra reparationer.

Demontera och annonsera på nätet

Om du vill sälja bildelar och har viss kunskap om bilar och speciellt motorer, är det bästa och mest ekonomiska sättet att demontera och sälja dem själv. Det förutsätter dock att du vet vad du gör och har kunskap om de olika delarnas namn och funktioner. Annars blir det svårt att upprätta förtroende som säljare. Internet är det absolut bästa sättet att sälja bildelar. Annonsera på olika webbplatser och i dina sociala mediekanaler (om du använder några) och se till att alltid svara på meddelanden från potentiella köpare.

Ett alternativ - Kontakta en bilskrot

Ibland har man varken tid, lust eller tillräcklig kunskap för att genomföra ett projekt på egen hand, till exempel att demontera och sälja skrotade bildelar själv. Lyckligtvis behöver du inte göra det själv, eftersom det finns professionella bilskrotar som kan göra jobbet åt dig. Oavsett om du bor i Stockholm, Luleå, Göteborg eller någon annanstans kan skrotföretag gladeligen köpa ditt skrotade fordon för att sedan demontera det och sälja delarna vidare. Om du väljer att ta hjälp av en skrotfirma kommer de att betala dig en summa för hela bilen, och sedan får de behålla förtjänsten från de delar de lyckas sälja. Visst tjänar du lite mindre än om du skulle sälja delarna själv, men å andra sidan slipper du göra det grova arbetet och får tid över till annat.

Är du behov av en bilskrot? Besök då denna hemsida: www.nordiskaautomotor.se

1 Jul 2023