Unika och spännande leksaker

En tur i en genomsnittlig svensk leksaksaffär brukar inte göra någon över 9 år särskilt glad. Utbudet är ofta enahanda och stereotypt. Det vanliga legot, de pliktskyldiga dockorna, några vattenpistoler och några lådor med studsbollar och fidget spinners. Och personalen verkar sällan speciellt engagerad eller exalterad över att få demonstrera sitt påvra utbud. Ett besök på exempelvis Hamleys i London ger en liten inblick i hur det borde vara. Men var får vi svenskar tag på alla de innovativa och galna nya leksakerna? De som får mamma eller pappa att verkligen tjata på sitt barn att få vara med och leka? På nätet såklart. Här följer en liten genomgång av några de roligaste och coolaste leksakerna som finns att få tag i just nu.

Luke Skywalkers Landspeeder i skala 1:2

Med plats för två barn eller en normalstor vuxen far denna batteridrivna Star Wars-farkost fram i drygt 8 km/h. Visst, det kanske inte blir så många andra leksaker till födelsedagen, men vi tror inte att någon egentligen har några invändningar.

Spindelmannens Sky Rocket Drone

Inspirerad av hjältens toppmoderna dräkt i den senaste rebooten av Spiderman har nu en Spiderdrönare tillverkad av företaget Skyrocket landat på den virtuella världens butikshyllor. Komplett med handkontroll, fyra propellrar och kamera är den en fullt fungerande radiostyrd drönare, men med en smula mer fantasieggande design.

Lego Guggenheim museum

Frågar du efter den här på BR är chanserna små att du får napp, men Legos architectureserie är på frammarsch världen över både bland barn och vuxna och är lätt tillgänglig på nätet. Bland tidigare modeller kan nämnas Fontana di Trevi, FN-skrapan och Burj Khalifa. Den nya modellen är ett smart återskapande av Frank Lloyd Wrights mästerverk.

Jabiis teleskopboxningshandskar

Från Jaabi kommer de smarta utskjutande boxningshandskarna som låter dig knocka din motståndare från upp till en meters avstånd. Ett säkert kort på såväl barnkalaset som 50-årsfesten.

Japansk Jesusrobot

Den här Jesusroboten går på batterier, bär ett krucifix i sin mekaniska klo och ser ut som en blandning av Wall-E och Max von Sydow i Exorcisten. På förpackningen försäkrar tillverkaren dessutom att den ger ägaren romantisk framgång. Bara att slå till.

Oändligt utbud

Detta är såklart bara några snabba exempel på den rika värld av mer eller mindre konstiga och oundgängliga leksaker som öppnar sig efter några sökningar på nätet. Så vänta inte till sista minuten innan jul eller födelsedagen, börja scanna nätet redan nu i jakten på den rätta leksaken för både dig och ditt barn.

18 Sep 2017