Tryggt att gå till tandläkare i Solna

Var inte rädd för att gå till din tandläkare i Solna. Han arbetar så varligt han kan, och kan ge dig tips och råd för hur du bäst hanterar tandläkarskräck.

Är du rädd för att gå till tandläkaren? Det är du inte ensam om. Undersökningar har visat att nästan 20 % av befolkningen lider av någon slags rädsla för tandvård. Då ska man ändå veta att situationen har förbättrats mycket. På 1960-talet uppgav över 60 % att de upplevde rädsla i samband med tandläkarbesök.

Att situationen har förbättrats kan tänkas bero på flera olika saker. Den utrustning och de verktyg som används av din tandläkare eller tandhygienist är mycket bättre nu för tiden. De har också en större förståelse för hur jobbigt det kan kännas att sitta i tandläkarstolen. I dagens utbildning ingår nämligen att kunna hantera personer som lider av tandläkarskräck på bästa sätt.

En del tandläkare kan ge hypnos

Det finns också tandläkarmottagningar där man har specialister på att hantera patienter som känner rädsla i samband med tandvård. Särskilda metoder har också utvecklats för att kunna hjälpa sådana personer. Hypnos är en metod, men det finns också flera andra.

Om du lider av mild tandläkarskräck behöver du kanske inte uppsöka en sådan specialistmottagning. Det finns några enkla tips som kan hjälpa dig igenom behandlingen hos din vanliga tandläkare i Solna. Först och främst bör du berätta vid besöket vilka obehag du upplever. Tandläkaren kommer då att veta att han behöver vara extra varsam. Han kan också tipsa dig om att fokusera på andningen, eller på annat sätt hjälpa dig genom besöket.

17 Jul 2022