Trygghet och säkerhet framför allt

Som förälder är det mycket man ska hinna med i vardagsstressen. Vill ni att era barn ska bli tryggt omhändertagna när ni inte har möjlighet att vara på plats? Hjälpen är närmare än du tror.

Ett barn behöver känna trygghet för att växa upp till en väl fungerande människa. I dagens samhälle möter man otrygghet så fort man sätter på tv:n. Barnen kan utsättas för mobbing och man själv kanske känner att man inte räcker till som förälder. Det är mycket som ska passas in i schemat och istället för att leva i större familjesammanhang är vi nuförtiden mer utspridda. Våra nära och kära kanske bor på annan ort eller utomlands. Det är då man står där med barn som behöver all ens tid, familjer med behov både nära och längre bort, relationer som kanske knakar i fogarna eller arbete som väller in och äter upp tiden. Allt känns övermäktigt och man undrar var hjälp finns att få.

Hjälp av en kompetent nanny

Alla kan var alldeles lugna. Det finns hjälp att få. En variant är att titta lite extra på de företag som idag specialiserar sig på att finna den rätta nanny för just er familj. Låter som en dröm eller hur? Någon som tar hand om era barn just när ni behöver det och oavsett anledning. Ensamstående kan behöva en extra hand, liksom familjer som jobbar över mycket eller kanske behöver resa i sitt jobb. Ibland arbetar nannyn hemma hos er och det finns också möjlighet att ha en nanny som följer med vid resor. Har man nattjobb kan en nanny sova över och har man tidiga morgonskift kan man hitta en som kommer tidigt. En nanny fixar det praktiska som behöver göras men också mycket mer. När ni behöver hjälp med en kvalitetssäkrad, trygg barnpassning kan det vara värt att ta en närmare titt på utbudet.

Kärlek och omtanke

Det går att ha en nanny som passar barnen och ser till att de vistas i en säker och trygg miljö men det är inte allt. Ett barn som växer upp utan kärlek och omtanke saknar något. Det gäller att hitta rätt nanny. Någon som älskar att arbeta med barn, som tar hand om dem, tröstar, sköter om, läser läxor, tar på kläder, fixar matsäck, lyssnar på deras berättelser, är närvarande och ger dem all den uppmärksamhet de behöver och förtjänar. Helt enkelt bara för att de är barn. Vi rekommenderar att läsa mer på denna sida:https://www.nannystockholm.nu/

6 Apr 2020