Teoriprov för körkort

Många längtar efter dagen då de står där med körkortet i handen. Men det krävs en del innan det händer. Bland annat behöver man plugga inför teoriprovet.

Äntligen skulle Anna få ta sitt efterlängtade körkort. Länge hade hon drömt om den stora dagen. Vad hon inte hade tänkt på var vad som krävdes för att hon senare skulle stå där med kortet i sin hand. Hon hade glömt bort att det krävdes övning, inte bara på bilkörning utan även teori.

Var det något hon tyckte var supertråkigt så var det just det. Att plugga in en massa fakta genom att läsa och lyssna. Hela skoltiden hade hon tvingats göra just detta och nu verkade det som det var dags igen. Livet var inte rättvist. Men skulle hon klara sitt teoriprov var hon så illa tvungen.

Teoriprov hägrar

En dag när hon träffade bästa kompisen berättade denna att hon skulle börja plugga inför teoriprovet online. Hon hade hittat den här häftiga sidan på nätet där hon kunde läsa steg för steg och det avslutades sedan med ett teoriprov. Det blev som ett kul spel då nya nivåer låstes upp när hon klarat ett litet prov på varje avsnitt.

När hela kursen var genomförd hade man allt som krävdes för att kunna klara det slutliga teoriprovet. Samtidigt kunde man övningsköra eller ta körlektioner. Anna blev genast nyfiken och bad om hemsidan. Den skulle hon kolla in så snart hon kom hem och hade startat sin laptop. Kanske var det möjligt att göra teorin inför teoriprovet och fortfarande ha roligt. Öva inför teoriprov här: ikorkort.nu

8 Aug 2022