Så kan du inreda i barnens rum

Ligger det leksaker överallt? Om det gör det och du ständigt råakr ut för att trampa på legobitar (nattetid) är det dags att göra något åt saken, så att du slipper trampa dina fötter halt fördärvade när du ska på toan på natten och inte ser vart du trampar. Det finns fina backar som passar när dina barn är ganska små. Oftast leker ju barnen med ganska stora leksaker, som duplo och större bilar. Ju större de blir, desto mindre blir leksakerna, tills de inte leker alls med leksakerna och endast önskar sig riktigt dyra leksaker som mobiler, datorer och Playstation, X-box eller Wii-spel.

Skaffa hyllsystem med lådor

Det kan vara en pedagogisk sak att skaffa hem hyllor där du kan placera lådor som rymmer olika slags leksaker. Har du större lådor för leksakerna, lär sig barnen var de ska hitta dem. Dessutom är det nästan ofelbart så, att om rummet är tomt när barnen ska leka, kommer leken igång på ett helt annat sätt, än om leksakerna ligger framme. Det tomma rummet är mycket mer inbjudande till leken än ett fullt rum. Det är som om det städade rummet gör det mer inbjudande till lekar för ett barn.

Gör en lekhörna

En lekhörna är bra, när man ska inreda ett rum för barnen. I hörnet kan du hänga upp utklädningskläder. Du kan till och med skaffa en liten skärm, eller en hylla som bildar ett avskilt hörn dit barnen kan gå och klä ut sig och sedan komma ut förklädd till prins eller prinsessa, drake eller trollkarl.

Bord och stolar till de små barnen

Små bord och stolar är perfekt till riktigt små barn. I 2-4 års åldern leker de många låtsaslekar, som att bjuda på kaffe, mata sina dockor och laga mat. Då är det perfekt att inreda barnens rum med små spisar, diskbänkar och små bord med tillhörande stolar så att barnen har egna kök, eller varför inte små fåtöljer till det egna vardagsrummet? Fåtöljen brukar ofta följa med ut i vardagsrummet där barnen vill sitta i, när de vuxna sitter i egna fåtöljer.

Heltäckningsmatta skönt för lek på golv

När barnen är riktigt små, vill de oftast leka på golvet. Bor man i ett lite dragigt hus, kan det vara skönt att lägga en heltäckningsmatta på golvet som både skyddar barnen och golvet från barnens, många gånger hårdhänta lekar. Då vet man att varken barnen eller golvet skadas. Läs mer här om var du kan hitta heltäckningsmattor i Stockholm.

13 Feb 2019