Så kan du få en akuttid för tandläkare i Solna

En olycka händer så lätt. Särskilt när det kommer till små barn. De leker och ramlar. Det är svårt för ett litet barn att lräa sig avstånd. Allt ser ju så platt ut för ett litet barn. När de släpper ner muggen eller skeden från matbordet och ser att den ramlar ner kan mågna föräldrar tycka det där är väl ändå en onödig lek, men för ett barn är det en upptäckt. Bordet och golvet är inte platta och befinner sig inte på samma nivå. Det är faktiskt en skillnad mellan bordet och golvet, det är det som händer när muggen eller skeden ramlar ner. Släpper de i stället muggen eller skeden på bordet händer inget.

Barn som slår sig i munnen ska till en tandläkare

Just det att barn inte är medvetna om avstånd och att marken kan befinna sig på en annan nivå än de själva gör att de kan ramla och slå sina tänder. Även om de är mycket små och slår sig i munnen och bara har små mjölktänder är det mycket viktigt att de kommer till en tandläkare.

En bit av tanden kan mycket väl ha gått sönder och kan ha sjunkit in i det mjuka tandköttet. Det kan inflammeras och bli en svår skada i barnets mun. Då måste man så fort det bara går till en tandläkare som kan röntga och se om en bit av tanden har kommit någonstans som den inte ska. Då måste man få bort den biten av tanden, så den inte orsakar någon svår skada.

Viktigt välja en tandläkare som har akuta tider

Har man då en tandläkare som man är van att gå till och som redan har planerat in akuta tider till sin mottagning är det enklare helt enkelt att gå till "sin" tandläkare. På det sättet kan du alltid gå till samma tandläkare, som har alla journaler på plats och som du kanske litar på. Ibland kan det vara bra att hela famlijen har samma tandläkare. Då har de en chans att lära känna sina patienter och du som patient lär känna de tandläkarna som arbetar där. Bor man i en storstad är det alltid lättare att hitta en sådan tandläkare som hela familjen kan vända sig till. Av förklarliga skäl finns det fler tandläkare i storstäderna än ute på landsbygden. Här kan du läsa mer om tandläkare i Solna på: https://www.solnatandläkarna.se.

6 Oct 2018