Så får ni mer tid i familjen

Tycker du att du inte har tillräckligt med tid för din famlij och dina barn? När man är småbarnsförälder, delar man verklighet med många andra familjer i samma situation. Det är sällan som barnfamilj klarar sig på en enda lön. Det innebär att båda föräldrar behöver arbeta för att man ska få in de pengar som man behöver för att klara sig. Om båda föräldrar arbetar hel- eller deltid, innebär det att man måste ha barnen på dagis, eller fritids, efter skolan medan man är på arbetet. Först efter jobbet har man möjlighet att hämta barnen från dagis och fritids för att kunna umgås med sina barnen. Ändå är det ofta stressigt. Barnen är trötta, själv är man trött efter jobbet och så ska man hem och laga mat och natta dem. Hur kan man göra för att gå mer tid för sina barn?

Beställ hem mat från internet

Ett sätt att få mer tid över till barnen och som gör att du som förälder slipper dra med barn i affären när man behöver storhandla, är att beställa hem maten via internet. Det kostar endast någon hundralapp att få hem maten. Men om man jämför med att köra bil och betala för bensin, bilförsäkring och skatter, så är det ändå billigare att beställa hem maten från internet. Då får man dessutom bärhjälp och slipper släpa på maten. Det är riktigt bekvämt och lyxigt och det kostar inte mycket extra.

Låt ditt fritidsintresse vara barnen

När man har småbarn är det viktigt att visa att barnen är viktiga. Barn är väldigt beroende av sina föräldrar. Märker de att deras mamma och pappa tycker att det är viktigt att umgås med sina barn, kommer de att känna det och uppleva att de är viktiga personer. De mår bra av att spendera tid med sina föräldrar. Det som många inte tänker på är att tids nog kommer barnen inte vilja spendera tid med sina föräldrar, så njut av att barnen tycker det är roligt att umgås med mamma och pappa medan de är små. Tids nog kommer de vilja göra egna saker.

Anlita hemstädning av städfirma

Man kan gott och väl beställa en hemstädning, utan att känna det minsta skuld för att man gör så. Genom att slippa städa varje vecka får man tid över till annat som känns viktigt att göra med sina barn. Här kan du läsa mer om hemstädning på Södermalm: https://www.kontorsstädningsödermalm.se/hemstadning.

2 May 2019