Många fördelar med hemstädning

Då man ställer sina egna känslor kring att ta hjälp med områden som man, enligt gängse uppfattning, borde klara av själv mot de fördelar som hjälpen faktiskt ger så är det tydligt att många missar vilka fördelar man de facto får. Vi ger ett exempel där i säger att många idag inte hinner med sig i alla vardagliga sysslor. 

Många familjer har problem med att hinna med vardagen. Almanackan är så pass fullklottrad att all spontanitet försvinner. Professionell hemstädning är en ventil som ger bättre livskvalitet 

Man kanske arbetar heltid, man har en familj med barn som måste skjutsas, man har ett hem att sköta, man har vänner, man har hobbies - allt detta gör att tiden blir knapp och att man måste planera sina göromål långt i förväg. Tittar du i almanackan hos en vanlig familj i Bromma så är den så fullsmetad att det inte ges utrymme för någon som helst spontanitet. 

Ingen skam anlita hemstädning

Skulle man erbjuda denna familj professionell hemstädning som skulle spara dem väldigt mycket tid så skulle de kanske ändå tacka nej - enbart för att man skäms över det; just hemstädning är något som man ska göra på egen hand - annars är man en dålig mamma/pappa. 

Vår fråga är varför? Vi skulle snarare säga att det är precis tvärtom - genom professionell hemstädning i hemmet i Bromma så skulle familjen dels ha mer tid över för varandra och dels så skulle tiden i fråga vara mer kvalitativ där man som förälder skulle vara mer engagerad och på ett bättre humör. Städning tar energi och de som sköter en omfattande hemstädning med ett leende över läpparna är förmodligen lätträknade. 

Ger hemstädning dåliga vanor till barnen? 

Många vill göra gällande att barn lär sig genom hur föräldrarna agerar. Städar föräldrarna så är det också troligt att barnen blir mer benägna att plocka fram dammsugaren och hjälpa till. Det finns en poäng i detta resonemang - men helt vattentätt är det dock inte. Det man glömmer är nämligen att du som kund själv väljer hur mycket som ska städas vid din hemstädning - och hur ofta den ska äga rum. 

Många familjer utelämnar barnens rum för att de ska städa detta själva. Många väljer även att ta hjälp med hemstädning någon gång i månaden och genom detta skaffa sig en grund att stå på; de övriga veckorna städar man själv. Därför så är det heller inte troligt att professionell hemstädning på något sätt skulle ge bortskämda barn: det är fortfarande du som förälder som visar vägen och påverkar ditt barns framtida beteende.  Däremot så kan en professionellt utförd hemstädning av huset i Bromma lära barnen vilken enorm trivsel ett rent hem för med sig; en viktig lärdom att ta med sig till sina egna, framtida bostäder. Läs mer här om hemstädning i Bromma.

31 Jan 2018