Mäklare Vasastan - hitta rätt bostad för barnfamiljen

Mäklare Vasastan - hitta rätt bostad. Vasastan är en av de mest attraktiva stadsdelarna i Stockholm. Det är en lugn, trygg och säker stadsdel - men utan att för den sakens skull vara tråkig. Restauranger, barer, caféer, affärer, mysiga butiker - allt finns och gör vardagen lite trevligare. Vill du bo i Vasastan och vill göra det med dina barn? Ett bra första steg är att kontakta en mäklare i Vasastan och sondera terrängen.

Många tänker sig en mäklare om enbart en person att kontakta i samband med att man ska sälja en bostad. Faktum är dock att en kontakt med en mäklare även kan vara bra i samband med att man letar en bostad. Att kontakta en mäklare i Vasastan och förklara vad man söker, hur stor budget man har, vilka behov som finns och hur länge man exempelvis är beredd att vänta in rätt bostad är något som kan bära frukt.

Så fort ett intressant objekt, matchande dina önskemål och behov, dyker upp så kontaktar denne mäklare i Vasastan dig - och du kan erbjudas förhandsvisning som i sin tur ger dig en möjlighet att köpa bostaden innan den når marknaden. Förvisso till ett lite högre pris, men det kan det ändå definitiv vara värt sett till hur prisökningen sett ut under en längre tid i just Vasastan.

Är Vasastan bra för barnfamiljer?

Frågan är om Vasastan är bra för barnfamiljer? Det är definitivt en stadsdel på frammarsch och som hela tiden drar till sig intresse. Det man däremot kan säga - och som många mäklare i Vasastan pekar på - är följande: det är svårt att leva med småbarn i stadsdelen.

Detta beror på många faktorer. Dels så handlar det om en stadsdel med hög puls och ganska hård trafik där exempelvis volymen är hög även under nätterna. Dels så handlar det om att många bostäder är rätt små: de är gamla och därigenom ofta utformade för hur man levde förr. Vill man ha en mer modern lösning så finns bättre alternativ. Ett annat aber i sammanhanget är priserna: det kostar att köpa en bostad i Vasastan.

Ökning av barn i Vasastan

I många fall så ser man också det motsatta. Det är är småbarnsfamiljer som kontaktar en mäklare i Vasastan för att sälja sina bostäder och det är yngre personer - i karriären - som väljer att flytta in. Obundna människor med en god ekonomi som ännu inte rotat sig, skaffat barn med allt vad det innebär. Detta är en konsekvens av att de flesta bostäder i Vasastan är ettor och tvåor. Även om man vill bo kvar som barnfamilj så blir det ofta svårt att hitta en bostad av lämplig storlek - och gör man det: ja, då kostar det också mycket pengar.

Men, intressant i sammanhanget - och väldigt talande för hur pass bra folk trivs i just Vasastan - är att en ökning av antalet barn under senare år kunnat ses. En ökning på närmare 30%. Familjer verkar vara beredd att offra boendeyta till förmån för allt annat fantastisk som just denna stadsdel i Stockholm erbjuder.

6 Nov 2021