Lite skit har ingen tagit skada av – eller?

"Förr i världen" sa man ofta att lite skit i hörnen inte gjorde någon skada. Med det menade man att det inte var fel om det var lite smutsigt hemma. Kanske det ändå ligger något i det. Numera har var och varannan allergier av olika slag, det är glutenallergier, laktosintolerans, pollenallergier, gräsallergier och alla möjliga mer eller mindre hemska allergier.

Lite skit gör ingen skada

Det man kom underfund med när man väl tog reda på vad de många allergierna berodde på, var att barn i forna Sovjetunionen, inte alls var lika drabbade som barn i Sverige. Då tittade man på de omständigheter som de barnen levde under. Det man kom underfund med var att barn i de länderna inte hade det lika "kliniskt" rent som barn i Sverige. Barnen där, levde till och med närmare varandra och utsattes för fler bakterier, helt enkelt. Det gamla talesättet att skit i hörnen inte skadar någon visade sig alltså vara sant. Det kan nog bli alltför rent på sina håll då och då. I så fall är det väl bara att låta bli att städa, så får man en ursäkt att inte städa, eller?

Att ha en oreda är inte kul

Det är märkligt detta med städning. Alla borde väl må bättre av att bara låta allting vara, bara njuta av tillvaron och slippa städa, eller? Det är ju inte så. De flesta mår mycket bättre när det är städat. Ordningen i tillvaron, hjälper sinnet att må bättre. Varför det är så vet vi inte riktigt. Kanske det har med att göra att man ändå känner av bakterier som trivs i smuts, utan att vi tänker på det. Om inte annat så luktar det väldigt illa när det är smutsigt. Och har man då barn och det är så pass smutsigt hemma att det luktar, ja då har det slutat vara "lite skit i hörnen" och blivit en bakteriell härd i hörnen i stället. Då är det dags att städa. Även om det inte är så roligt.

Ett alternativ är att låta någon annan göra det

Vill man inte städa, men samtidigt inte mår bra av att det är ostädat, smutsigt och barkteriehärdar i hörnen kan man i stället låta någon annan göra det. Och eftersom man inte är någon som tvingar någon annan att göra det man själv inte vill göra, så betalar man för att få någon annan göra smutsgörat, det vill säga man anlitar en städfirma som kommer och städar hemma hos en. Ska man välja en bra städfirma vill man ju ha en någon som både är pålitlig, som arbetar bra och som är prisvärd. Här kan du läsa mer om en städfirma som erbjuder hemstädning i Kristianstad: https://www.hemstädningkristianstad.se.

22 Oct 2019