Lär barnen respektera djupet i en pool

Den som har en pool hemma, antingen inomhus, eller ute i trädgården, bör lära barnen hur de ska förhålla sig till poolen och att de kan ramla i den. Som vuxen gäller det att tänka efter före, vilket inte barn klarar av alls. Det är för att deras hjärnor inte är utvecklade på det sättet, än. Det kommer först när barnen är i tonåren; i 13-14 års ålder. Då har deras hjärbnor utvecklats så att de har förmågan att tänka framåt, tänka ut konsekvenser av sitt handlande och tänka framåt i tid. Då kan de tänka i termer av konsekvenser. Det kan inte ett litet barn och som vuxen kan man inte förvänta sig det av ett barn. Då måste man vara den vuxna och vara den som tänker till innan något sker. Därför måste man alltid ha ett pooltak över poolen som skyddar barnen från att ramla i poolen.

Bygg ett pooltak som håller länge

När man väl väljer ett pooltak är det bäst att välja ett som håller för lång tid. Bland det mest slitstarka är krafitgt plast, som byggs på lätta aluminiumskenor som gör det enkelt att förflytta pooltaket, så att man antingen stänger pooltaket eller öppnar det. Man kan bygga pooltaket högt ovan poolen eller lågt, beroende på hur mycket man vill bevara värmen i poolen eller inte. Dessutom kan du bygga in värmepump till poolen som hjälper till att hålla värmen inne i poolen. Tänk att få sjunka in i en varm pool och simma dig svettig med några motionssimtag varje dag. Bättre sätt att hålla sig i trim finns knappt. Även barnen kan simma i en sådan pool, oavsett väder. Får du barnen att börja simma i den, kan du väcka ett intresse för simining hos barnet. Tänk att hon eller han då kan simma varje dag. Här kan du läsa mer om olika pooltak: https://swimstoresweden.se.

Så lär du ditt barn vattendjup

Om du väljer att själv lära ditt barn att simma, kan du samtidigt lära henne eller honom att dyka. Lär sig ditt barn att dyka, och inte är rädd för vattnet kan du tillsammans med ditt barn dyka ner på bottnet av poolen. Ni kan kasta i badringar med en tyngd som gör att ringen lägger sig på poolen botten. Genom att dyka ner på botten, lär sig barnet hur djupt det är i poolen och att det inte är farligt att dyka. Du lär samtidigt barnet hur hon eller han ska komma upp igen.

10 Dec 2018