Hjälp med barnpassning

Har familjen utökats? För långt till dina gamla vänner? Vem kan stressade föräldrar lita på? Här hittar du pålitlig hjälp som passar dina barn. Trygg avlastning för dig och din partner.

Det är spännande och utmanande att bilda familj. När två blir tre kommer nya saker slag i slag. Ofta känns det som att någon tar över både bostaden och livet i stort. Allt fokus är på bebisen som ska ha mat, bytas på och förhoppningsvis, sova ibland. Även om du har pratat med dina föräldrar och andra som har erfarenheter, sker ju allting för första gången för dig och din partner. Många undrar efter de första åren hur det var möjligt. Hur orkade vi? Vi fick ju knappt sova alls? Det här är något naturligt, men det finns ingen anledning att driva sig själv alltför hårt, när arbete och vardag ska klaffa. Du kan få avlastning och hjälp med kvalificerad barnpassning vid behov. Det kanske är något du ska unna dig?

Ett litet barn

Stöd och hjälp hemma

Många flyttar hemifrån för att studera. Man hamnar i en ny stad och några år senare blir det där ens egna barn växer upp också. I många fall betyder det att man lämnade sina sociala nätverk. När det är långt till gamla vänner och släktingar får man behov av att se sig om efter barnpassning på annat håll. Och det finns alternativ. Med ROT-avdrag blir det mera ekonomiskt överkomligt också. För de flesta är det dock den stora frågan förtroendet för den du lämnar din guldklimp till. Använd en service som har erfarenhet och noggrann kontroll på personalen, där du får träffa flera kandidater och långsamt skola in personen i familjen. Du vill såklart ha en både trevlig och pålitlig extraresurs.

Att tala samma språk

Kanske kommer du eller din partner från ett annat land och ett annat modersmål än det svenska? Det fina är att det finns möjlighet att hitta en barnpassning som talar ditt ursprungliga språk. Sök upp en agentur som erbjuder italienska, arabiska, engelska eller spanska exempelvis. För de flesta är det självklart att prata samma språk med sina barn som det man själv använde i barndomen. Det ligger närmast hjärtat och där finns begreppen och uttrycken som var viktiga när man var liten. Känn dig inte begränsad av flerspråkigheten, när dina barn blir äldre kommer de att tacka dig för att de fick möjlighet att lära sig flera tungomål.

14 Feb 2020