Gå till tandläkare med barnen

Det är mycket som man måste lära barn. De är ju alldeles nya människor och vet eller kan inte särskilt mycket om din omvärld. Att vara förälder är att delta i den resa som barnen ska göra när de lär känna sig själva och sin familj. När de går till dagis, ska de lära sig interagera med andra barn, genom de lekar som de får göra på en lugn och säker plats som förskolorna i Sverige erbjuder. På sin "fritid" efter dagis, får de lära sig interagera med dig som förälder, lär sig om matlagning, om påklädning, och tandborstning på morgon och kväll.

Som förälder måste man borsta barnens tänder

Många barn vill borsta sina tänder själv. De ser ju hur du gör, och du låter ju ingen annan borsta dina tänder åt dig, och då vill de göra på samma sätt. Ändå uppmanar alla tandläkare föräldrarna att borsta tänderna på sina barn. Tänderna blir inte rena när barnen borstar dem själv. På samma sätt bör du vänja barnet att gå till tandläkare regelbundet. Många barn är blyga inför en tandläkare och det är viktigt just därför att gå till en tandläkare som kan ta barn och förstår deras blyghet när de kommer till en tandläkarmottagning. Då vill man som förälder inte ta med barnen till en tandläkare som är barsk, ovänlig eller som inte förstår sig på barn. Då det innebär att introducera tandläkarbesök för sina barn vill man ju, som förälder att tandläkarbesöket blir en så trevlig vana som möjligt.

Gå till en barnvänlig tandläkare

Så var hittar man som förälder en tandläkare som är bra att gå till med barnen? Dessutom vill man ju heller inte att det ska bli krånligt att ta sig till en tandläkare, helst kanske man vill hitta en tandläkare som har sin tandläkarmottagning på en praktisk plats, kanske nära ens bostad. Om du inte känner till någon sådan kan du börja med att till exempel googla "tandläkare Solna", om du till exempel bor i Solna. Annars skriver du in den ort där du bor i Googles sökruta i den webbläsare som du använder. Därefter bör du få flera förslag på någon som har en tandläkarmottagning i Solna, Täby, eller Askim, beroende på vilken ort som du har skrivit i sökrutan. Det är svårt att veta på förhand hur tandläkarna är, det bästa är helt enkelt att pröva hur det är att gå till en tandläkarmottagning och se hur de är mot barnen. Lycka till!

10 Mar 2019