Funkar det att städa med barn?

Är det svårt att hinna med allt som du vill göra? En del har fritidsaktiviteter som tar mycket av ens fritid. Det kan vara allt från filateli, till vindsurfing, curling (inte curling av barn dock) eller träning som man helst av allt vill kunna göra efter arbetet. Hur ska man då hinna med allt, om det dessutom är så att man har barn som man också behöver ta hand om? Och även ett heltidsarbete som gör att man får en inkomst att leva av. Dygnet har ju bara som känt, 24 timmar. Många skulle säkert skaffa sig fler, om det var möjligt.

Långa pendlingstider i Stockholm sväljer tid

Hur ska man göra? Många anlitar städhjälp, till städningen hemma.  Att välja bort städningen är en populär sak. Med möjligheten till Rut-avdrag är det möjligt att även medelinkomsttagare ska kunna anlita denna populära tjänst. Bor man till exempel i Stockholm, pendlar det flesta till och från arbetet. Har man då barn, gäller det att pendla till dagis och skola också, innan man kan åka hem. Allt pendlande tar mycket av ens tid. Det bästa man då kan göra är att använda tiden som man lägger på att pendla, till att läsa en bra bok. Eller arbeta, sticka, eller bara få fundera klart sina tankar och hinna ställa om från arbetet till livet hemma med sina barn.

Hur mycket ska barn hjälpa till med städningen?

Ska man städa med barn, eller ska man hålla dem utanför städningen? En del tycker att det är en bra del av barnens uppfostran att lära sig städa. Till viss del är detta verkligen bra. Lär man till exempel barnen att alltid städa undan efter sig när de har lekt, så sitter det så att de gör det utan att de behöver tänka på det. Att sedan ha barnen att städa även resten av hemmet är inte riktigt lika självklart. Ibland kan det räcka med att städar sina egna rum. För resten av hemmet kan man mycket väl anlita städhjälp i Stockholm.

Med Rut kan de flesta anlita städhjälp

Med möjligheten till Rut-avdrag av den egna inkomstskatten kan man sänka priset med som mest 30 procent, eller 25.000 kronor per år och per person. Det gör att det inte bara är överklassen eller de med högst inkomst som har råd med att anlita städhjälpen i Stockholm. De flesta medelinkomsttagare har alltså möjigheten att anlita denna populära städhjälp.

29 Dec 2018