Dina barn är värda någon som bryr sig

Vi är många som har svårt att få tiden att räcka till. Livet är mer än stressigt och man kämpar med att lösa barnpassningen. Alla har inte släkt i närheten och behöver hjälp från annat håll.

Ibland kan man känna att det är helt omöjligt att få ihop det berömda livspusslet. Idag har de flesta av oss ett arbete som utförs på heltid och lite till, och sedan är det restid till och från arbetsplatsen utöver det. Allehanda sysslor och åtaganden tar och tär av ens tid och dygnet har fortfarande inte mer än 24 timmar. Däremellan behöver en förälder också ha lite egentid och också lite kvalitetstid med den andra hälften. Tillfälliga lösningar känns knappast som ett stabilt alternativ. Att då kunna ta och anlita barnvakt är en utmärkt idé.

En flicka ritar

Hur fungerar det att ha en barnvakt?

Det går inte att anlita en barnvakt innan ett förtroende etablerats. Som förälder behöver du känna dig hundraprocentigt trygg med den person som kommer att ta hand om dina barn. Och dina barn behöver även de känna sig bekväma och glada i sin barnvakts sällskap. Det är mycket som ska klaffa och fungera innan arrangemanget kan starta och det är ett antal frågor som måste besvaras. Det första som behöver diskuteras är när, var och hur. Firman som hyr ut barnvakt har många välutbildade, kontrollerade och motiverade personer anställda. De behöver ha reda på många saker, som hur gammalt ditt barn är, omfattningen av uppdraget, vad ditt barn har för intressen och till exempel om ditt barn har några allergier eller funktionsvariationer. Sen kommer det verkligt viktiga. Ni får träffa lämpliga personer för uppdraget. När ni klickat med någon är det också dags för introduktion med barnet ifråga. Fungerar allt som förväntat eller bättre? Perfekt, då går vi vidare.

Trygghet i vardagen och med din barnvakt

För att allt ska fungera på bästa sätt är det viktigt att allt pratats igenom redan innan uppdraget börjar, så slipper ni bli avbrutna av telefonsamtal under kvalitetstiden. Tider och regler som ska gälla är viktigt. För din och barnens trygghet är det också bra att veta att alla som arbetar som barnvakt alltid är utbildade och erfarna. Det finns barnvakter som är kunniga i flera olika språk. Ni väljer om ni vill ha barnvakt efter schema eller om ni önskar hjälp vid vissa tillfällen efter behov. Och en bakgrundskontroll görs på alla som arbetar.

14 Feb 2020