Allt fler umgängestvister

Det kan synas märkligt att det överhuvudtaget finns tvister om ett umgänge med sitt barn, men faktum är att det förekommer umgängestvister i domstolar i Sverige. Det kan förvåna  om man tänker sig att alla föräldrar till barn är "normala" föräldrar. De flesta är ju "normala" föräldrar, och de som är just "normala" föräldrar brukar inte hamna i domstolstvister i Sverige. "Normala" föräldrar förstår att barnet har behov av att kunna fortsätta umgås med sin förälder även när föräldarna inte bor ihop. Det är väl när det inte längre handlar om "normala" föräldrar som det uppkommer vårdnadstvister. Finns det våldsamma föräldrar, eller sådana som förgriper sig på barnet, bör man inte döma ett barn att behöva umgås med en sådan förälder, utan i stället skydda barnet.

Så kan man lösa en umgängestvist

Det som gör det så svårt att lösa en umgängestvist, är att lagen inte hjälper till, utan istället förutsätter att föräldrarna ska komma överens, och att domstolarna ska döma utan bevis, och med få riktlinjer för hur de ska kunna bedöma vad som är bäst för ett barn. Alltför många barn upplever det svårt att finns mitt i en stor konflikt om umgänge som föräldrarna har. Alltför få skyddsmekanismer finns för barn som har till exempel en våldsam förälder, istället utsätts barn för risken att råka ut för våld hos den våldsamma föräldern.

Anlita duktig advokat för umgängestvist

Vill man skydda barnet från den våldsamma föräldern bör man leta upp den absolut duktigaste advokat som man kan få tag i och anlita den advokaten. Det finns många advokater, och de är som resten av befolkningen; vissa är bra och duktiga, andra är inte det. Vill man vinna i en umgängestvist, är det beroende på vilken advokat som du anlitar. Det bästa är att höra sig för, vilken advokat som är bäst och som vinner de flesta umgängestvisterna. Det viktiga i sammanhanget är att det är en advokat som kan mycket i dessa frågor, som har stor erfarenhet, som tänker på barnets bästa, och inte bara påstår en sådan sak, utan kan med sin erfarenhet visa på att så är fallet.

Lyssna på skvaller och rykten

Man kan dessvärre inte googla "advokat umgängestvist" och ta någon som man råkar hitta på hitta.se eller någon annan sökmotor. Istället bör man fråga andra som har varit med om umgängestvister och höra sig för vilka advokater som de kan rekommendera. Man bör alltså lyssna på rykten och skvaller. Ryktet om en duktig advokat brukar nämligen stämma. Läs mer om en advokat som arbetar med umgängestvister i Göteborg: https://www.umgängestvistgöteborg.se.

22 Sep 2019